Nieuws Financiering voor innovatieve draagbare infuuspomp

8 juli 2024

De afdeling IQ Health heeft, samen met de bedrijven Health Innovation Labs en Ivy Medical en de afdelingen Nefrologie en Orthopedie van het Radboudumc onlangs een tweejarige financiering binnengehaald voor Project PRIME, om publiek-private samenwerking te stimuleren. Dit initiatief is gericht op het ontwikkelen en testen van de Ivy Duo+, een innovatieve draagbare infuuspomp die ontworpen is om de mobiliteit van patiƫnten te verbeteren, verstoringen te minimaliseren en de werkdruk van verpleegkundigen te verminderen door complexe infuusschema's te automatiseren.

Het doel van Project PRIME is om klinische infuuspraktijken te transformeren en de voordelen van de nieuwe technologie uit te breiden naar een transmurale zorgsetting. Ondersteund door Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en thuiszorgorganisatie Pantein Zorggroep, is het consortium toegewijd aan het vormgeven van de toekomst van infuustherapie buiten de ziekenhuismuren.

Na voltooiing zal de Ivy Duo+ klaar zijn voor commercialisatie en waardevolle inzichten opleveren voor bredere implementatie. Sinds 2019 hebben Radboudumc en Ivy Medical samengewerkt aan de Ivy Duo+ en dit project markeert een belangrijke mijlpaal op weg naar hun uiteindelijke doel: samen patiƫnten in beweging brengen, verpleegkundigen ondersteunen en een significante impact hebben op de kwaliteit van de gezondheidszorg.